نگهداری و ذخیره خاویار
مدت زمان ماندگاری خاویار چقدر است؟

خاویار مانند سایر محصولات کیفیت خود را به مدت طولانی حفظ نمی کند، لذا لازم است برای افزایش ماندگاری نسبتاً کوتاه این محصول اقدامات ویژه ای انجام گیرد. مدت زمانی که طول می کشد تا خاویار فاسد شود به عوامل گوناگون مانند نحوه فرآوری خاویار، پاستوریزه بودن یا نبودن، نحوه ذخیره سازی و تعداد دفعاتی که در معرض هوا قرار گرفته است بستگی دارد. 

یک ظرف خاویار پاستوریزه نشده ی مالوس از زمان باز شدن، اگر به طور مناسب در یخچال نگهداری شود معمولاً می تواند کیفیت خود را تا یک ماه حفظ کند. اگر مشابه ظرف خاویار مذکور، پاستوریزه شود و یا منجمد گردد میتواندماندگاریش را تا یک سال طولانی تر کند. ماهی خاویار به محض باز شدن، بر اثر آلودگی هوا خشک می گردد و در طی سه روز الی یک هفته طعم و بافت خود را از دست میدهد.

انواع دیگر خاویار فرآوری شده به دلیل محتوای زیاد نمک می توانند به مدت طولانی کیفیت خود را حفظ کند. خاویار فشرده شده معمولا مانند خاویار مالوس در یخچال نگهداری می شود اما کمی بیشتر از آن دوام می آورد. ماهی خاویار شور با میزان نمک بالا حتی می تواند بدون یخچال ماندگاری بسیار بالایی داشته باشد و حتی ممکن است ماهها تا سالها کیفیت خود را از دست ندهد.


سایر سوالات رایج در رابطه میزان ماندگاری ماهی خاویار:

وقتی ماهی خاویار به صورت باز نشده در یخچال نگهداری شود چه مدت زمانی دوام می آورد؟

 خاویار بسته بندی شده در ظرفی خالی از هوا در دمای ۲۶ الی ۳۶ درجه ی فارنهایت می تواند بین ۴ الی ۶ هفته دوام بیاورد. اگرچه ممکن است تعدادی از خاویار ها مدت زمان بیشتری نیز دوام بیاورند اما در اغلب موارد کیفیت خاویار بعد از یک ماه از بین خواهد رفت.

خاویار پاستوریزه تا چه مدت زمانی ماندگاریش را حفظ می کند؟

اگر عمل پاستوریزه کردن ماهی خاویار به درستی انجام شود، یک ظرف شیشه‌ای آن می‌تواند به مدت یکسال نگهداری شود. پاستوریزه کردن می تواند کیفیت بافت و طعم خاویار را توسط از بین بردن باکتری ها و سایر آلودگی ها به وسیله ی حرارت زیاد حفظ کند و این روش، ایمن ترین روش برای حفظ محصولات تازه است.

تا چه مدت زمانی می توانم خاویار را منجمد نگه دارم؟ 

خاویار منجمد چه پاستوریزه شده باشد و چه نباشد، می‌تواند ماندگاری اش را بیش از یک سال حفظ کند. هر چند برخی از گونه‌های خاص موجود در محیط منجمد، بهتر از گونه‌های دیگر کیفیت خود را حفظ می کنند اما با هر بار انجماد و ذوب شدن خاویار، طعم و بافت آن از بین می رود. 

تا چند روز بعد از باز شدن، خاویار کیفیتش را از دست نمی‌دهد؟

 برای داشتن بهترین کیفیت ممکن، باید خاویار را تا ۳ روز پس از باز شدن مصرف کنید. معمولاً هنگامی که ظرف خاویار با هوا تماس پیدا می کند، لازم است محصول را در طی یک هفته میل کنید تا به بالاترین کیفیت و بهترین شرایط ایمنی آن اطمینان داشته باشید.


تاریخچه و عملکرد یخچال و فریزر